ПОДРШКА ЛОКАЛНОМ ЕКОНОМСКОМ РАЗВОЈУ
15.09.2011

Група од 15 нишких предузетника, захваљујући пројекту "Успостављање синергијског дијалога између српских и бугарских предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава", који Градска општина Палилула остварује уз подршку ЛЕДИБ Програма, учествоваће на јесењем Међународном Сајму технике у Бугарској, који ће се одржати од  26.септембра до 3.октобра у Пловдиву.

Овим поводом Центaр  за развој предузетништва Градске општине Палилула организовао је једнодневну обуку заинтересованих предузетника за наступ на овој престижној сајамској манифестацији. О значају сајамског представљања купцима или партнерима у земљи и иностранству, испитивању тржиста, сагледавању конкуренције, истицању компаративних предности излагача, говорио је Светислав Пантић, консултант ЛЕДИБ програма из Регионалне привредне коморе у Нишу.

Менаџер овог пројекта, Љубиша Јаковљевић истиче да се значај пројекта огледа у успешној промоцији МСПП сектора са територије Градске општине Палилула на тржишту ЕУ, као и у могућности успостављања пословних контаката и размене искустава са бројним потенцијалним партнерима у иностранству. По речима Бобана Микића, члана општинског Већа очекује се, на овој сајамској манифестацији, успешна промоција наших потенцијала, склапање одговарајућих пословних аранжмана и развијање техничке сарадње, што ће у крајњем допринети профитабилности целокупног МСПП сектора који послује на територији општине Палилула.

Пројекат који остварује општине Палилула до краја ове године део је Регионалног Програма локалног економског развоја на Балкану – ЛЕДИБ, Краљевине Данске, који има за циљ подршку локалном економском развоју са фокусом на развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП).